Veel gestelde vragen

over gietvloeren

Kan een gietvloer verkleuren?

Gietvloeren kunnen inderdaad verkleuren. Dit is met name afhankelijk van de gekozen kwaliteit gietvloer en sealer. Céjess Flooring werkt uitsluitend met de beste kwaliteit gietvloer en sealers en onze gietvloeren zijn dan ook 100% kleurvast.

Hoe krasbestendig is een gietvloer?

Gietvloeren zijn bijzonder krasbestendig. De door ons gebruikte Polyurethaan gietvloeren zijn zeer flexibel, krasbestendig en gemakkelijk te reinigen.

Bij normaal gebruik kan mogellijk na een tiental jaren de topcoating licht slijten en er kan mogelijk krasvorming optreden. Dit kan gemakkelijk verholpen worden door de vloer licht op te laten schuren en te voorzien van een nieuwe topcoating.

Hoe bescherm je een gietvloer het beste tegen krassen?

Middels het gebruik van goede deurmatten en ervoor te zorgen dat iedereen zijn voeten veegt wordt de kans op 'binnengelopen zand' al verminderd. Zandkorrels zijn vaak een grote boosdoener m.b.t. krassen.

Daarnaast is het raadzaam om viltjes te gebruiken voor onder stoelpoten en banken.

Uiteraard dient men voorzichtig te zijn bij het verplaatsen van zware meubelen.

Gaat een gietvloer goed samen met vloerverwarming?

Jazeker! Polyurethaan gietvloeren zijn ideaal in combinatie met vloerverwarming. Door de lage warmteweerstand van de gietvloer zal de vloerverwarming snel op temperatuur komen.

Bij nieuw gestorte zandcementdekvloeren i.c.m. vloerverwarming is het zeer belangrijk dat men het "opstook protocol" volgt.

De vloerverwarming dient al een aantal keer opgestookt te zijn zodat de nieuwe dekvloer al een paar keer op 'z'n donder' heeft gehad.

Wat is de laagdikte van een gietvloer?

Céjess Flooring gietvloeren worden aangebracht in een laagdikte van 2-3 mm.

Hoe lang duurt het leggen van een gietvloer?

Wij houden voor de zekerheid één week aan. E.e.a. is afhankelijk van:

* totale aantal m2

* totaal aantal ruimten

* huidige ondergrond

* toegankelijkheid

Normaal gesproken geldt:

Dag 1: Prepareren en aanbrengen Primer

Dag 2: Prepareren en aanbrengen van Schraplaag

Dag 3: Aanbrengen gietvloer

Dag 4: Aanbrengen Sealer

 Dag 5: Oplevering

Dag 6: In gebruik nemen van de vloer door de klant

Kan een gietvloer op elke bestaande vloer gelegd worden?

Ja, in principe kunnen wij een gietvloer over elke bestaande vloer aanbrengen (hout, natuursteen, tegels, gietvloer, zandcementdekvloer, betonvloer).

Uiteraard zullen wij eerst uw huidige ondergrond komen beoordelen en u de juiste oplossing aandragen.

Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat we adviseren om eerst het vloerveld te egaliseren middels egaline (bv over een tegelvloer waarbij het voegenpatroon zeer diep ligt).

Veel mensen hebben een verouderde tegelvloer of plavuizenvloer in hun woning liggen. Deze vloeren zijn perfect te renoveren middels het aanbrengen van een gietvloer. In de meeste gevallen hoeven we niks te slopen, maar kunnen we (eventueel wel eerst vloerveld uitvullen middels egaline) het vloerveld voorzien van primer, schraplaag, gietvloer en aflakken!

"Zeg ja" tegen een gietvloer!